Kirjoja

Kirjoittaminen on minulle tärkeä harrastus. Blogi- ja lehtikirjoittelun lisäksi olen kirjoittanut useita kirjoja.

Jos haluat tilata kirjoja, niin ota yhteyttä minuun: janne (at) jannekaisanlahti.net

Kansanedustaja Matti Oskari Lahtelan elämäkerran tuotot käytetään Matti Oskari Lahtelan Perinneyhdistyksen hyväksi. Muotikauppias Lyyli Perungasta kertovan kirjan Minä loin kauneutta tuotto menee Koillismaakunnan Historiallisen Kirjallisuuden Tukisäätiön, Kemijärven Kotikiekerön sekä Lyyli Onnia Perungan säätiön hyväksi. En ole saanut euroakaan kummankaan kirjani tuotosta, vaan olen kirjoittanut kirjat talkoohengessä yhteisten asioiden puolesta.


matkalla.jpg

MATKALLA. ELSE KAISANLAHDEN ELÄMÄNVAIHEISTA (2007)

Ensimmäinen kirjani oli kirja isoäitini elämänvaiheista ja yhdessä tekemistämme ulkomaanmatkoista. Kirjoitin kirjan lahjaksi hänen 75-vuotispäiväkseen. Kesällä 2015 kirjoitin kirjasta uusitun ja täydennetyn toisen painoksen.

Kirja ei ole ollut julkisessa myynnissä, mutta ystävät ja tuttavat, joilla isoäitini elämä on kiinnostanut, ovat voineet hankkia kirjan itselleen.

kunnallisvaalit.jpg

KUNNALLISVAALIT JA VALTUUTETUT KEMIJÄRVELLÄ 1919-2008 (2008)

Kirjassa käydään läpi Kemijärven kunnallishallinnon historiaa vuosien 1919-2008 ajalta. Mukana on myös monia kunnalliselämän toimijoiden haastatteluja.

lahtela.jpg

LAPIN KEISARI. MATTI OSKARI LAHTELAN ELÄMÄKERTA (2009)

Kemijärveläinen maanviljelijä ja sisävesilaivan kapteeni Matti Oskari Lahtela (1881-1961) toimi kansanedustajana vuodet 1930-58. Lahtela oli vahva Lapin olojen kehittäjä ja värikäs persoona, joka on jäänyt historiaan mm. tiettävästi ainoana eväät eduskunnan puhujapönttöön vieneenä henkilönä.

Lahtela toimi myös porotalouden uranuurtajana ollen Paliskuntain Yhdistyksen ensimmäinen puheenjohtaja. M. O. Lahtelan jälkeen eduskuntaan valittiin hänen poikansa Olavi Lahtela.

047.jpg

KOKEMUKSIANI RISTIN TIELTÄ (2010)

Kerron kirjassa omasta suhteestani kristinuskoon ja kokemuksistani nuorena kirkkovaltuutettuna Kemijärven seurakunnassa.

Kirja on luettavissa myös pdf-versiona: http://www.jannekaisanlahti.net/kokemuksia.pdf

maijala.jpg

VÄÄRÄN AKAN LAMPAAT SÖIVÄT (2013)

Kirjoitin kirjan yhdessä kansanedustaja Eeva-Maria Maijalan kanssa. Kirjassa kerrotaan Maijalan elämänvaiheista ja vuoden 2011 vaalikampanjasta, jolloin suurelle yleisölle tuntematon lammastilan emäntä valittiin Keskustan ääniharavana Lapista eduskuntaan.

runokuvia.jpg

RUNOKUVIA SUOMESTA (2014)

Kauhajoki-lehden päätoimittaja Tuomas Koivuniemen kanssa kirjoittelimme isänmaallisia runoja ja kokosimme niistä runokirjan. Kirjaa myytiin mm. Antti Pakkasen EU-vaalikampanjan hyväksi.

keskustasta.jpg

NELJÄ KERTOMUSTA KESKUSTASTA (2015)

Neljä nuoremman polven keskustalaista kirjoitti kirjassa omasta tiestään mukaan poliittiseen toimintaan sekä julkaisi kirjassa omia puheitaan ja artikkeleitaan.

Kirjan kirjoittajat olivat lisäkseni Marisanna Jarva, Katri Kulmuni ja Antti Pakkanen.

10893511_10152948671277114_555849310_n.jpg

MINÄ LOIN KAUNEUTTA. MUOTIKAUPPIAS LYYLI PERUNGAN ELÄMÄNTARINA (2015)

Muotikauppias Lyyli Perunka (1895-1969) eli oman aikansa mittapuissa poikkeuksellisen elämän. Työläisperheen orpotyttönä maailmalle lähtenyt Lyyli hankki omalla työllään mittavan omaisuuden aikana, jolloin itsenäinen naisyrittäjyys oli vielä harvinaista. Asuttuaan eri puolilla Suomea kymmenkunta vuotta Lyyli palasi kotiseudulleen Itä-Lappiin, jonne perusti Kemijärven Muotiliikkeen vuonna 1925. Lyylin tavoitteena oli luoda kauneutta ympärilleen ja tehdä Kemijärvestä "Lapin Pariisi" tuomalla suuren maailman muotia ja tapoja pieneen maaseutupitäjään. Suorasanainen ja räiskyvä Lyyli herätti paikkakunnalla ristiriitaisia tuntemuksia ja jätti jälkeensä vahvat muistot. Kemijärvellä toimii edelleen vähävaraisia opiskelijoita tukeva Lyyli Onnia Perungan säätiö.

Lisäksi olen kirjoittanut kirjat Kokemuksia Keskustasta (2011) sekä Lapin Keskustanuorten historia 1945-2010 (2011).