Matkailu on ollut minulle tärkeä harrastus lapsuudesta alkaen. Else-mummini opetti minut siihen jo varhaisella iällä. Ensimmäiset matkani, jotka muistan, olivat junamatkat Tampereelle, mummini Terttu-sisaren luokse. Olen tehnyt sittemmin mummini kanssa kymmeniä matkoja koti- ja ulkomaassa. Koen sen etuoikeudeksi ja olen syvästi kiitollinen. Olen matkustellut myös muiden omaisteni ja ystävieni kanssa ja jonkin verran omin päinkin. Tähän mennessä olen käynyt yhteensä 40 valtiossa. Matkailu totisesti avartaa. Parasta on silti aina pohjoiseen palaaminen. Eikä sovi väheksyä kotimaan-matkailua, joka on mitä rikastuttavinta ajanviettoa, varsinkin kesäaikaan.

* * *


kuvia0167.jpg

Else-mummin kanssa Kreetalla, Agios Nikolaoksessa, keväällä 1991. Drakmoilla tuolloin maksettiin eikä ollut mitään ongelmia. Ensimmäisen ulkomaanmatkani, jos ei Ruotsiin tehtyjä "voinostoreissuja" lasketa, tein äidin kanssa Kyprokselle kesällä 1990.

1997cd.jpg

Ehdin elää ajan ennen matkapuhelimia :) Tässä soittamassa kotiin Teneriffalta, Puerto de la Cruzista. Kuva otettu keväällä 1997, eli olin silloin 12-vuotias.

1998lo.jpg

Ensimmäisen kaupunkilomani tein mummin kanssa syksyllä 1997, Budapestiin. Tämä kuva on otettu seuraavana syksynä Lontoossa. Tuolloin suuri maailmanpyörä ei vielä pilannut Thames-joen rantamaisemaa.

2001d.jpg

Arabiemiraateissa, Dubaissa, hiihtolomalla vuonna 2001. Öljyvaroilla hankittua loistoa riittää aavikon keskellä!

2005p.jpg

Minä ja velipojat kesällä 2004 Espanjan aurinkorannikolla, Fuengirolassa.

jyrki0110.jpg

Pariisissa olen käynyt useita kertoja. Se on erittäin kaunis ja mielenkiintoinen kaupunki, ja hyvin olen pärjännyt, vaikken osaa puhua ranskaa. Taitaa olla tarua se, että ranskalaiset eivät suostuisi puhumaan muuta kuin omaa kieltään. Tämä kuva on keväältä 2007.

img_2876.jpg

Minulla asuu sukulaisia Yhdysvalloissa ja tein ensimmäisen matkani sinne talvella 2009 Else-mummini kanssa. Tässä olemme ihmettelemässä Grand Canyonin maisemia Arizonassa.

182.jpg

Kiinan muurilla kevättalvella 2012. Oli kylmää ja tuulista eikä nousu muurille kelkkahissillä ollut järin miellyttävää, mutta näköalat olivat kauniit.

los_angeles.jpg

Keväällä 2013 Yhdysvalloissa Los Angelesin Long Beachillä.


Ystäväni Susannan kanssa Brysselissä Euroopan parlamentin kokoussalin lehterillä kesällä 2016.